Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Eddie Izzard: πρόσκληση σε προβολή!

Όπως είχα υποσχεθεί, το βίντεο History of the world με αποσπάσματα του Eddie Izzard είναι έτοιμο και θα προβληθεί απόψε το βράδυ στις 9, στα Εξάρχεια, στα σκαλάκια Καλλιδρομίου και Μπενάκη. Ένα κομμάτι που ταιριάζει με το θέμα του βίντεο (αν και τελικά δεν έχει μπει) είναι και το παρακάτω που αφορά τους Ρωμαίους και το πόσο ηλίθια γλώσσα ήταν τα Λατινικά. Εννοείται ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι σχεδόν αδύνατο να μεταφραστεί (ή εγώ δεν προλάβαινα να το κάνω) και οι υπότιτλοι είναι μάλλον μια αμήχανη προσπάθεια, αλλά είναι ένα καταπληκτικό δείγμα του στυλ και του ταλέντου του Eddie Izzard.

8 σχόλια:

  1. 1)Η μετάφραση σου είναι όπως πρέπει. Στο stand-Up comedy δε χρειάζεται και δε μπορεί να γίνει αυτολεξεί μετάφραση (ειδικά αν πρόκειται για τον Eddie Izzard)
    Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε αγγλικά.. όσοι δεν γνωρίζουν nada έχει και το comedy lab….

    2)Μπράβο σου που κράτησες την υπόσχεση σου. Δυστυχώς το είδα τελευταία στιγμή και δε θα μπορέσω να παρευρεθώ.

    3)Ελπίζω να το βάλεις και στο site. Έχω δει ότι βιντεάκι κυκλοφορεί στο youtube με Εddie Izzard. Aλλά είναι ο μοναδικός που όσες φορές και να τα δω με κάνει να γελάω το ίδιο (και ακόμα περισσότερο) με τη 1η φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. it's 7 SECONDS!!!
    he looks better in a dress
    love the jacket!
    wish could be there today for some hours to see him on a wall!
    nice one.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοναδικος!

    Ποτε θα δουμε ολοκληρο σόου του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύντομα θα ανέβει το βίντεο που προβλήθηκε χτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα ρε γαμώτο, βγάζεις ανακοίνωση για σπέσιαλ προβολή που θέλουμε να δούμε σχεδόν όλοι οι επισκέπτες του blog σου και το ανακοινώνεις λίγες ώρες πριν;;;

    Δεν σου λέω να γίνεις comedylab, αλλά μια σελίδα στο facebook να κάνουμε like και να πετάς ανακοινώσεις, δεν θα ήταν άσχημη!

    Ή αν θέλεις να επιμείνεις μόνο στο blog, τουλάχιστον ανακοίνωσέ το ΈΓΚΑΙΡΑ!

    Σόρρυ για το επιθετικό στυλ, η αλήθεια είναι ότι λατρεύω το blog σου και τσαντίστηκα που το έχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έκανες και τσαντίστηκες. Κι εγώ αν δεν το ήξερα θα είχα τσαντιστεί. Λες και έχουμε πιά τόσες πολλές και καλές αφορμές να βρισκόμαστε που δε χρειάζεται. Αυτή η συνάντηση ήταν για μένα πολύ όμορφη: Δεν απεθυνόταν σε εξειδικευμένο κοινό άπλα καλή διάθεση - έβγαλε το stand up κυριολεκτικά στο δρόμο, είχε γίνει πολύ καλή δουλειά, ξανανακάλυψαμε με ένα καινούριο τρόπο ένα ήδη αγαπημένο σημείο της πόλης.
    Κι οι τυφλοί είδαν, να πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τελευταία στιγμή είχα κάτι αμφιβολίες: αν θα τα καταφέρω με τα τεχνικά, αν θα αρέσει στον κόσμο, αν αξίζει να το πολυδιαφημίζω κλπ. Δίκιο έχει ο "that cab" να θυμώνει, αλλά δεν είχα κακό σκοπό. Τώρα που πέτυχε το πείραμα, την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα οργανωμένο και πιο έγκαιρα ανακοινωμένο.
    By the way υπάρχει group στο fb: https://www.facebook.com/groups/219054831452261/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αφήνω κι εδω το λινκ για όλους τους φαν του Izzard πόυ θέλουν να τον δουν στην Ελλάδα. http://www.facebook.com/pages/Bring-Eddie-Izzard-2-Greece/176225033150

    ΑπάντησηΔιαγραφή