Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Special #4: Mitch Hedberg - Comedy Central Uncut

Σαν σήμερα πριν επτά χρόνια πέθανε ο Mitch Hedberg, όταν επιχείρησε να κάνει ταυτόχρονα χρήση ηρωίνης και κοκαϊνης. Κι έτσι πραγματοποίησε αυτό που είχε πει σε μία συνέντευξή του: να πεθάνει από overdose, αφού γίνει διάσημος. Χάρη στο μοναδικό του στυλ και τη σχέση του με τα ναρκωτικά απέκτησε ένα cult κοινό, που διευρύνθηκε μετά το θάνατό του. Υπάρχει μόνο ένα βιντεοσκοπημένο special του Mitch Hedberg και μπορούμε να το δούμε χάρη στη μετάφραση του Αλέξανδρου Τιτκώβ, που έγραψε κι ένα μικρό intro, για όσους βλέπουν πρώτη φορά τον Mitch:
"Τα αστεία του Mitch είναι πολύ σύντομα (καμιά φορά είναι απλώς μία πρόταση) και πηδάει από το ένα στο άλλο, χωρίς να υπάρχει ιδίαιτερη σύνδεση μεταξύ τους. Το χαρακτηριστικό τους είναι ένας προσγειωμένος και τελείως απροσδόκητος σουρρεαλισμός. Για το Αγγλοσαξονικό κοινό του stand-up που έχει περάσει από αρκετές φάσεις, ο Mitch Hedberg είχε καταφτάσει στην ώρα του. Για κάποιο πιο απαίδευτο κοινό, ίσως τα αστεία του να χαρακτηριστούν πολλές φορές ως "καμμένα".
Το σίγουρο είναι πως δεν θα είχε αποκτήσει αυτό το ξεχωριστό στυλ αν δεν πειραματιζόταν με τα ναρκωτικά. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε πως ό,τι καλό αστείο μπορεί να βγάλει κάποιος μαστουρωμένος, το έχει πει ήδη ο Mitch Hedberg.
Το special αυτό μαγνητοσκοπήθηκε το 1999 κι η έκδοση που βλέπετε είναι η αμοντάριστη, κατά 20' μεγαλύτερη της επίσημης. Ο Mitch ήταν γνωστός και για το άγχος που είχε πάνω στη σκηνή, οπότε και η παράσταση αυτή είναι γεμάτη στιγμές του όπου νιώθει αμήχανα και αυτοσαρκάζεται για το πως δεν έπιασαν μερικά αστεία του. Παρ' όλες τις "κοιλιές" που κάνει (οι οποίες βέβαια είναι χαριτωμένες και του δίνουν στυλ), φαίνεται πως είναι πραγματικά αστείος και καταφέρνει να το γυρίζει πάντα.
Να σημειωθεί πως το special αυτό δεν είναι και το δυνατότερο show του για να τον γνωρίσετε. Εάν σας άρεσε έστω και λίγο, αλλά δεν μείνατε ικανοποιημένοι, προτείνεται το album του Mitch All Together."

6 σχόλια:

  1. ayto me to kazino kai ta hamburger itan polu kalo :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό κατ'εμε είναι το special του! (ωραία το site σας by the way...μπήκε με τη μία στα fav!)

    http://www.youtube.com/watch?v=IueXtzdC6kA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις πέτυχα το blog. Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με πραγματικό ενδιαφέρον και όρεξη για το standup. Κάνεις πραγματικά απίστευτα καλή δουλειά. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θανάση, ευχαριστώ πολύ!
    Cafeine, έχεις δίκιο, κυκλοφορούν καλύτερα κομμάτια του Hedberg, όπως το συγκεκριμένο που έβαλες, αλλά δεν υπάρχει άλλη ολόκληρη παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. hahhahahahahah na anevasw to fermouar poli grigora??????ahahahahahahahahahah

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ekei pou leei gia ta makria mallia kai ton ethismo, leei "aytos exei makria mallia, DWSTE TOU ENA CAKE" kai oxi "einai ethismenos st sokolatouxa". Xrhsimopoiei th leksh "bunt" pou einai kapoiou eidous cake sthn Amerikh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή