Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μουσική και stand up comedy #11: Τζίμης Πανούσης [+Bill Hicks (2)]

Όπως έχω εξηγήσει εδώ, θεωρώ οτι ο Τζιμάκος έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα ελληνικού σταντ-απ. Δεν ανήκει όμως στο αφιέρωμα αυτό μόνο γιατί ξεκίνησε σαν τραγουδιστής ροκ μπάντας αλλά και γιατί έχει προσφέρει μερικά καταπληκτικά παραδείγματα για το πώς παντρεύεται το stand up με τη μουσική.
Στο παρακάτω (γνωστό και αγαπημένο) βίντεο δεν τραγουδάει, αλλά μιλάει για τη μουσική και συγκεκριμένα για τα σατανιστικά μηνύματα στους δίσκους.


Τον ίδιο μύθο για τα "ανάποδα μηνύματα" στα βινύλια σχολιάζει με το μοναδικό του τρόπο και ο Bill Hicks στο παρακάτω βίντεο, αφού εξηγήσει γιατί τα ναρκωτικά έχουν κάνει καλό στη μουσική...

(τη μετάφραση για το συγκεκριμένο κομμάτι την πήρα, κάνοντας ελάχιστες αλλαγές, από τους υπότιτλους που έχει ανεβάσει στο subs.gr και αλλού ο Kitharistas87)

2 σχόλια:

  1. FILE KANEIS KATAPLIKTIKI DOULEIA SINEXISE ETSI . MPOREIS NA MOU PEIS AN IPARXOUN TA VIVLIA TOY GEORGE CARLIN STIN ELLADA ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή και καίρια κριτική του γενικού κι ουχί του ειδικού αυτού φαινομένου. Από που να το πιάσεις κι από που να το αφήσεις. Μπράβο και στους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή