Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Ένα τριήμερο ελληνικού σταντ-απ κόμεντι!

Πολλοί φίλοι του blog (κυρίως επαγγελματίες ή ημι-επαγγελματίες κωμικοί!) παραπονιούνται ότι δεν ασχολούμαι αρκετά με το ελληνικό σταντ-απ. Σε πείσμα λοιπόν της κριτικής έφτιαξα αυτό το ημερολόγιο όπου θα μπορείτε να διαβάζετε για όλες τις επόμενες παραστάσεις stand-up comedy (τουλάχιστον στην Αθήνα).
Ειδικά το επόμενο τριήμερο το πρόγραμμα είναι γεμάτο:
-Τη Δευτέρα στο Κ44 εμφανίζονται οι Δημήτρης Δημόπουλος, Λάμπρος Φισφής, Κατερίνα Βρανά, Γιώργος Βαγιατάς και Αλέξανδρος Τιτκώβ σε ένα event που όχι άδικα ονομάζεται All Star Comedy Jam (και με δωρεάν είσοδο).
-Την Τρίτη συνεχίζονται οι παραστάσεις "Τρίτες για γέλια: the open mic" στο Αγγέλων Βήμα, με τους νικητές του 1ου Φεστιβάλ stand-up comedy (για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Αυτή την Τρίτη θα παίξουν οι Βασίλης Καραγιαννόπουλος, Βυρωνας Θεοδωρόπουλος, Αλεξ Τιτκώβ, Χριστινα Απανά με guest το Δημήτρη Χριστοφορίδη και παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο.
-Last but not least, την Τετάρτη, πάλι στο Passport, ο Δημήτρης Δημόπουλος θα παρουσιάσει μια εορταστική εκδοχή της "Υπερπαραγωγής" του (κι εδώ δωρεάν είσοδος! - κείμενο με αφορμή την παράσταση "Υπερπαραγωγή" και βιντεάκι του Δημήτρη Δημόπουλου εδώ).
Δυστυχώς για διάφορους λόγους, ακόμα δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν βιντεάκια ελλήνων stand-up comedians. Οπότε προς το παρόν θα περιοριστούμε σε ένα βίντεο από τις εμφανίσεις της Κατερίνας Βρανά στην Αγγλία (όπου παρουσιάζει μια πανέξυπνη ιδέα, αξιοποιώντας τα διάφορα στερεότυπα για τα κράτη!).

5 σχόλια:

  1. Η Κατερίνα είναι απλά τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε κύριε...(ανωνυμε) για τα καλά σου λόγια... και για την κριτική σου... καθε αρχη και δυσκολη...
    Μου κανει εντυπωση που, ειδες τους χορηγούς;
    Ουτε ένας χορηγος δεν υπήρχε... μονο χορηγοί επικοινωνίας..
    Μπορω να ρωτήσω τι σχέση έχεις με το stand up;
    Θα ήθελα να ερθω να σε δω..

    Χρονια πολλά

    Αναστασία Παπαγεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να πω κάτι με αφορμή αυτό το βίντεο της Κατερίνας. (Την οποία την είδα και στο Κ 44 όπου πραγματικά γέμιζε την σκηνή). Το οποίο, όπως και να το κάνουμε σε βάζει σε μια διαδικασία να σκεφτείς πράγματα κι αυτό είναι καλό κατά τη γνώμη μου. Ιδίως αν στο μέλλον γίνει πιο αιχμηρό... Αν λέει ας πούμε "Ινδία το ξέρω πως κουράστηκες να είσαι 24ωρες μ' ένα τηλέφωνο στ' αυτί, αλλά μην αφήσεις κάτω το ακουστικό γιατί θα στο βάλουμε στον κώλο"
    Νομίζω πως υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο χιούμορ που κυριαρχεί, το χιούμορ που αναπαράγει αυτά που λέει το ζεύγος Ευαγγελάτου στην τηλεόραση - είτε το καταλαβαίνει είτε όχι - και στο χιούμορ που είναι αποκαλυπτικό (κι ανακουφιστικό) για το πως
    λειτουργεί αυτή η κοινωνία. Από τη μια έχεις αναπαραγωγή στερεοτύπων: χαζές γκόμενες, χαζοί οι macho, οπισθοδρομικοί άραβες, προδότες πολιτικοί, γενικεύσεις κι απλουστεύσεις και φυσικά τόνους σεξουαλικών κλισέ. Ένα βήμα πιο κοντά στην αποβλάκωση...
    Όταν από την άλλη βλέπω διαφόρους να προσπαθούν να αναλύσουν και να αντιμετωπίσουν αυτό που ζούμε και να το επικοινωνήσουν, τότε γελάω μέσα από την καρδιά μου. Το χρειάζομαι αυτό και νομίζω πως χτίζει κάτι. Σίγουρα ένα φράγμα στα προαναφερθέντα. Το stand-up (απ' όσο μπορώ να καταλάβω) είναι βαθιά πολιτικό. Χωρίς να χρειάζεται να σχολιάζει ας πούμε το ελληνικό παρακράτος. Απλώς μιλώντας για τις σχέσεις μας. Αντιστοίχως ένα μυθιστόρημα μπορεί να είναι πιο αξιόλογο πολιτικά από ένα δοκίμιο ή σαν αυτά που διαφημίζει το STAR.
    Εγώ κάτι τετοιο περιμένω από μια κοινωνική διαδικασία, ν' ανοίγει ορίζοντες, δε θέλω "απλά να περάσω καλά", αν το ήθελα αυτό θα καθόμουν σπίτι και θα μπούκωνα prozac.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως αυτά τα αγγλικά τις με γαργαλάνε: unruly classroom... Somalia coming dressed up as a pirate, slightly inappropriate don't you think... καύλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή