Τρίτη 12 Απριλίου 2011

George Carlin #1

Ο George Carlin είναι ο βασικός λόγος που υπάρχει αυτό το blog. Είναι επίσης η απόδειξη ότι το stand up είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από ένα-τύπο-που-λέει-αστεία. Ο Carlin θα μείνει στην ιστορία περισσότερο ως η "φωνή της συνείδησης" της Αμερικής ή ως εκπρόσωπος της αντικουλτούρας. Εκτός από το να κριτικάρει όμως όλο και πιο σκληρά όλες τις όψεις της μοντέρνας κουλτούρας και της πολιτικής των ΗΠΑ, ήταν κι ένας υπέροχος κωμικός. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, με όρους χρήσης της γλώσσας, δημιουργικότητας, παρουσίασης, κίνησης του σώματος, διάρκειας και πρωτοτυπίας, είναι αναντικατάστατος.
Για τους λίγους που δεν τον ξέρουν, θα ξεκινήσουμε ανάποδα, από το τέλος της καριέρας του: σ'ένα από τα τελευταία του show μιλάει για το θάνατο και είναι απόλυτα διαυγής, παρ'όλο που δείχνει κουρασμένος.

Οι υπότιτλοι γι'αυτό το video, όπως και για κάποια άλλα του George Carlin, προέρχονται από το video με τίτλο Major Psychotic Hatreds, που είχαμε φτιάξει με την ομάδα προβολών Replica και είχε προβληθεί στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι νομικής τον Ιούνιο του 2009.

1 σχόλιο:

  1. τετοια διαυγεια στα 70 ειναι ευχη να εχει ενας ανθρωπος, δειγμα του τι τεραστιο μυαλο ηταν αυτος ο ανθρωπος, συμφωνω μαζι σου ειναι αξεπεραστος , ειναι ο αγαπημενος μου εχω ολα τα του σταντ απ κ τωρα ελπιζω να διαβασω κανενα βιβλιο του αν υπαρχει στην ελλαδα. ανακαλυψα προσφατα το μπλογκ κ εχω ενθουσιαστει μπραβο φιλε καταπληκτικη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή