Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Gay Pride 2013: Patton Oswalt, Stewart Lee, Louis C.K.

Χτες έγινε το gay pride και τηρώντας την παράδοση θα το τιμήσουμε με τρία βιντεάκια από τρεις κωμικούς (που είναι και οι βασικοί τρεις με τους οποίους έχω ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες)
Ξεκινάμε χαλαρά με ένα μικρό βίντεο από το πιο πρόσφατο special του Patton Oswalt όπου λέει γιατί δεν είναι δυνατόν όσοι είναι ενάντια στον gay γάμο να βασίζονται στη Βίβλο...

Συνεχίζουμε πιο δυνατά με Stewart Lee που διηγείται μια (σχεδόν αληθινή) συζήτησή του με ένα ταξιτζή πάνω στο θέμα της ηθικής και της ομοφυλοφιλίας. Όπως έχουμε ξαναπεί παλιότερα, τα show του Stewart Lee καλό είναι να μην κομματιάζονται, οπότε μπορείτε να εκλάβετε το συγκεκριμένο βίντεο σαν teaser για όταν δούμε ολόκληρο το "Stand-up Comedian" όπου μεταξύ άλλων ο Stewart Lee υποστηρίζει ότι ο William Wallace (γνωστός κινηματογραφικά και ως Braveheart) ήταν ομοφυλόφιλος!

Τέλος, σε ένα κάπως πιο αμφιλεγόμενο θέμα, ο Louis CK υπερασπίζεται τη λέξη faggot όταν δεν χρησιμοποιείται σαν βρισιά για τους gay, ενώ είναι για μια ακόμα φορά απίστευτος όταν περιγράφει το πόσο δύσκολο είναι να πάρεις πίπα!
(Προβληματίστηκα αρκετά για τη μετάφραση του συγκεκριμένου κομματιού, αφού στη θέση του "πούστης" θα μπορούσε να είναι το "αδερφή" ή το "αδερφάρα". Διάλεξα το πρώτο γιατί θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στον τρόπο που χρησιμοποιείται στα αγγλικά και γιατί στα ελληνικά χρησιμοποιείται πιο συχνά χωρίς να αναφέρεται απευθείας στο σεξουαλικό προσανατολισμό. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα της χρήσης τέτοιων λέξεων είναι πολύ ενδιαφέρον και ενώ γενικά συμφωνώ με την οπτική του Louis CK, αξίζει λίγο ψάξιμο παραπάνω, π.χ. μέσα από άρθρα σαν αυτό.)


 Τα προηγούμενα αφιερώματα στο gay pride:
Gay Pride 2012
Gay Pride 2011 #1 #2 #3

1 σχόλιο:

  1. Βλεπωντας το video του Louis CK μου εσκασε το επεισοδιο του South Park που διαπραγματευεται το ιδιο ζητημα γυρω απο την λεξη "faggot"
    http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s13e12-the-f-word

    ΑπάντησηΔιαγραφή