Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Special #8: George Carlin - Complaints and Grievances

Χτες συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από τη μέρα που πέθανε ο George Carlin: καλή αφορμή να συνεχίσουμε να βλέπουμε πιο ολοκληρωμένα το τεράστιο έργο που άφησε πίσω του. Μετά τα δύο τελευταία special που είδαμε εδώ, πάμε λίγο πιο πίσω, στο "Complaints and Grievances" του 2001. To special αυτό θα κυκλοφορούσε κανονικά με τον τίτλο "I like it when a lot of people die" το φθινόπωρο του 2001, αλλά τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη (όπως έχουμε δει κι εδώ) ανάγκασαν τον Carlin να αλλάξει τον τίτλο και να προσθέσει στην αρχή ένα κομμάτι ακριβώς για αυτά τα γεγονότα. Το κομμάτι αυτό δεν έχει το βάθος και την οξύτητα άλλων παραστάσεών του, αλλά να μην ξεχνάμε πως το special γυρίζεται στη Νέα Υόρκη, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων. Κατά τ' άλλα, το "Complaints and Grievances" περιλαμβάνει δύο επικά αποσπάσματα που έχουμε ήδη δει: τη λίστα με τους ανθρώπους που πρέπει να σκοτωθούν και το κομμάτι για τις Δέκα Εντολές. Από αυτά που δεν έχουμε δει, το αγαπημένο μου αφορά πάλι την οδήγηση και τα ατυχήματα στο δρόμο (ξεκινάει γύρω στο δεκάλεπτο και θυμίζει αυτό εδώ), όπου ο Carlin εξηγεί γιατί δε σταματά στα ατυχήματα που προκαλεί ο ίδιος.

Στο συγκεκριμένο special, εκτός από τις μεταφράσεις που ήδη είχαν γίνει, χρησιμοποίησα τη μετάφραση και τους υπότιτλους του Raiden, που πραγματικά έχει κάνει πολλή δουλειά με τα special του George Carlin και η συμβολή του θα είναι σημαντική και στο μέλλον.

4 σχόλια:

  1. Πολυ καλή δουλειά.Μπράβο παιδιά , δώστε Carlin στο λαο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε πραγματικά, ακόμα και αν το μοτίβο των περισσότερων παραστάσεών του ήταν πάνω-κάτω το ίδιο δλδ, γκρίνα στην γκρίνια και κράξιμο στο κράξιμο, ακόμα και αν υπάρχουν δεκάδες ίσως και ισάξιοί του stand-up comedians πλέον, αυτόν τον άνθρωπο δεν τον χορταίνω. Όσα έλεγε(νταξ όχι 100% καθώς αναφέρεται και σε άλλη κουλτούρα) είναι ΤΟΣΟ απο την ζωή βγαλμένα, και σε συνδυασμό με τον απίστευτο τρόπο του, για 'μένα είναι ό,τι καλύτερο έχω δει. Ευχαριστούμε για τις μεταφράσεις γιατί όντως κάποια κομμάτια προσωπικά δεν τα πιάνω με την 1η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δες και αυτό..
    http://www.youtube.com/watch?v=Hzm2MCg5HfU
    Υ.γ. Τέλειο blog μη σταματάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή