Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ένας χρόνος: best of the best

Χτες το blog αυτό έκλεισε ένα χρόνο ύπαρξης και σκέφτηκα με αυτή την αφορμή να μοιραστώ τη λίστα με τους δέκα αγαπημένους μου κωμικούς και μαζί δέκα από τα καλύτερα βίντεο που έχουν μπει εδώ. Πρώτον γιατί ειδικά τον τελευταίο μήνα, το blog έχει πολλούς νέους επισκέπτες που ίσως δεν έχουν δει τα παλιότερα βίντεο και δεύτερον γιατί είμαι κολλημένος με τις λίστες (ένας από τους λόγους που αυτή η ταινία είναι από τις αγαπημένες μου).
Με την ευκαιρία και αφού τα περισσότερα σχόλια, είτε εδώ, είτε στο youtube, είτε live, είναι κάτι του στυλ "βάλε περισσότερα από τον τάδε", σκέφτηκα να το οργανώσω κι έφτιαξα αυτή την ψηφοφορία (της οποίας το link θα βρίσκετε στη δεξιά στήλη).
Πάμε λοιπόν το top-10 (χωρίς αυστηρή σειρά), αφού απολογηθώ προκαταβολικά που άφησα απ'έξω διάφορους (π.χ. Dave Chapelle, Bill Bailey, Dylan Moran).

10. Ο αξιολάτρευτος Kevin James που δυστυχώς έχει παρατήσει το stand-up για τις χολυγουντιανές κωμωδίες.

9. Ο υποτιμημένος Greg Giraldo που δυστυχώς μας άφησε νωρίς.


8. Ο απίθανος Eddie Izzard, του οποίου σύντομα θα ανέβουν πολύ περισσότερα βίντεο.

7. Φυσικά ο Richard Pryor, που θεωρείται ο νο1 κωμικός όλων των εποχών.

Richard Pryor - Mafia από spnpanos

6. Ο Chris Rock, ο πιο αντιπροσωπευτικός κατ'εμέ διάδοχος του Pryor.

5. O Richard Jeni, του οποίου δυστυχώς έχουμε δει ήδη τα καλύτερα κομμάτια.


4. Ο Louis C.K. που αυτή τη στιγμή θεωρείται ο νο 1 κωμικός στις ΗΠΑ (και με το συγκεκριμένο βίντεο είναι νο 1 σε views και στο blog)


3. Ο Bill Hicks, που στο συγκεκριμένο βίντεο συνδυάζει την αγάπη για τη μαριχουάνα με το μίσος για τα παιδιά.


2. Ο Doug Stanhope που κάποτε το όνομα του θα συμπληρώσει την "Αγία Τριάδα" των Lenny Bruce, Hicks και Carlin.


1. Κι εννοείται ο George Carlin, ο οποίος και λόγω της απίστευτης παραγωγικότητάς του, έχει τις περισσότερες εμφανίσεις στο blog.


(By the way και μια που είμαι σε mood ανασκόπησης, οι αναρτήσεις που έχουν τα περισσότερα views είναι για προφανείς λόγους όσες έχουν ολόκληρα special και όσες έχουν σχέση με το ελληνικό stand-up. Από τη δικιά μου μεριά, αν έπρεπε να κρατήσω κάτι, σαν αναρτήσεις και όχι μόνο σαν υποτιτλισμένα βίντεο, θα ήταν αυτό που είναι πολύ λιγότερο δημοφιλές: το αφιέρωμα στην 11η Σεπτέμβρη.)

3 σχόλια: