Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Special #3: Bill Hicks - Revelations

Σήμερα συμπληρώνονται 18 χρόνια από τη μέρα που πέθανε ο Bill Hicks κι είναι απίστευτο ότι αν ζούσε σήμερα θα ήταν μόλις 51 χρονών. Φανταστείτε πόσα θα είχε να πει για αυτά που συνέβησαν αυτά τα χρόνια (αν είχε αντέξει να τα δει). Όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα γιατί ο Bill Hicks θα παραμείνει για δεκαετίες βασική αναφορά όχι μόνο στο επίπεδο του stand-up comedy αλλά και σ' αυτό της κοινωνικής κριτικής ή της αμερικάνικης αντι-κουλτούρας, μπορούν να δουν το Revelations, το τελευταίο special που κυκλοφόρησε όσο ζούσε, το 1993.
Ένα μικρό κομμάτι αυτής της παράστασης όπου ο Bill μιλάει για τα ναρκωτικά και τα παιδιά έχουμε δει ήδη εδώ. Στο υπόλοιπο show μιλάει για άλλα αγαπημένα του θέματα: τον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, την εξέγερση στο Λος Άντζελες, τον Μπους (τον πρεσβύτερο), τους φονταμενταλιστές Χριστιανούς (που ήδη τότε είχαν κατακτήσει τα αμερικάνικα μήντια), την δολοφονία του Κένεντυ (με την οποία είχε σχεδόν εμμονή), τους μουσικούς αστέρες της εποχής (που είχαν ένα κοινό, ότι όλοι κάνουν πίπες στο Σατανά!), το κάπνισμα (που είχε κόψει εκείνη την περίοδο), το LSD και τη δικιά του εκδοχή για το τι θα έπρεπε να δείχνει το Βασικό Ένστικτο. Το αγαπημένο μου κομμάτι του special είναι αυτό που αφορά τους διαφημιστές, τους οποίους προτρέπει να αυτοκτονήσουν ενώ η παράσταση κλείνει με το περίφημο It's just a ride.
Το συγκεκριμένο βίντεο είναι από την vhs εκδοχή που είχε κυκλοφορήσει τότε (κάποια μικρά επιπλέον κομμάτια κυκλοφόρησαν αργότερα σε dvd). Την (πολύ καλή) μετάφραση έχει κάνει η LNE (LNE78poi@gmail.com).


3 σχόλια:

  1. Μεγάλοι μάγκες που το ανεβάσατε όλο. You're helping humanity evolve. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gia opoion endiaferetai uparxei upotitlismeno kai to one night stand sto dailymotion ws "o skoteinos poihths ths kwmwdias" opws kai upotitloi gia to relentless

    ΑπάντησηΔιαγραφή