Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Roasts #1: Charlie Sheen

Έχω αναφερθεί και παλιότερα στα διάσημα Roasts και ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω. Πρόκειται για εκδηλώσεις προς τιμήν κάποιου διάσημου προσώπου (συχνά είναι και ο ίδιος κωμικός), όπου φίλοι του ή κωμικοί ανεβαίνουν στη σκηνή και προσβάλλουν ή γελοιοποιούν το τιμώμενο πρόσωπο. Κάποτε αυτού του είδους οι εκδηλώσεις ήταν μία κλειστή, εσωτερική ιστορία για τον καλλιτεχνικό κόσμο και την υψηλή κοινωνία. Λέγεται πώς το πρώτο Roast έγινε προς τιμήν του Μωρίς Σεβαλιέ το 1949 στο διάσημο New York Friar's Club. Αργότερα, τη δεκαετία του '70, τα Roast που φιλοξενούσε ο Dean Martin, άρχισαν να προβάλλονται στην τηλεόραση αλλά λέγεται ότι τα κλειστά roast είχαν πολύ πιο προχωρημένο και χυδαίο χιούμορ.
Πρόκειται για κάτι τόσο mainstream, που κάτι παρόμοιο γίνεται κάθε χρόνο προς τιμήν του προέδρου των ΗΠΑ, όπου και ο ίδιος κάνει χιούμορ τηρώντας την παράδοση που λέει ότι το "τιμώμενο" πρόσωπο, ο roasted πρέπει να δέχεται κάθε αστείο και να ανταποδίδει. Με τα χρόνια το είδος εξελίχθηκε και κάθε τόσο φιλοξενείται στο Comedy Central όπου έχει πάρει το χαρακτήρα ενός κανονικού, φαντασμαγορικού show. Εκεί συμμετέχουν κατά καιρούς διάφοροι γνωστοί κωμικοί και guest stars που μάλιστα προσβάλλουν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του show.
Φυσικά θα σκεφτεί κάποιος (και εν μέρει έχει δίκιο) ότι είναι απλά ένας χαρακτηριστικός τρόπος που το star system εκθέτει τα παιδιά του: πολλές φορές το κοινό (οι πελάτες) θέλουν να νιώθουν ότι το ίνδαλμά τους μπορεί να εξευτελιστεί. Άλλωστε, αυτό δεν είναι και το νόημα των κουτσομπολίστικων εντύπων, των παπαράτσι κλπ., το "ξεβράκωμα" δηλαδή των celebrities.
Τα roast όμως πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα και είναι ένα δείγμα της απογείωσης του "χιούμορ της προσβολής" (insult comedy)αφού στο roast δεν υπάρχει κανένα όριο. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να φανταστεί να γίνεται κάτι παρόμοιο εδώ. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα είναι το πιο πρόσφατο roast που έγινε προς τιμήν του Charlie Sheen. Ήταν την ίδια περίοδο που "απολύθηκε" από την πασίγνωστη σειρά "Two and a half men" και αντικαταστάθηκε από τον Ashton Kutscher, χάρη στις εξωφρενικές του δηλώσεις και τα προβλήματά του με τα ναρκωτικά και τις γυναίκες.
Όλα αυτά βέβαια "σχολιάστηκαν" καυστικά στο roast κι εδώ θα δούμε μερικές χαρακτηριστικές σκηνές: την εισαγωγή του Seth McFarlane (δημιουργού του Family Guy), κάποια αστεία των Kate Walsh, Jeff Ross, Anthony Jeselnik και Patrice O'Neal (που πέθανε μετά από λίγο καιρό) και φυσικά ένα κομμάτι από το λόγο του ίδιου του roasted, του Τσάρλι Σιν.

Το post είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στην Τ. που εκτός από φίλη του blog είναι και big fan του Charlie Sheen!

3 σχόλια:

  1. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΚΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΩ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ TWO AND A HALF MEN HTAN ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟ ΣΕΞ ΣΕΞ ΣΕΞ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΕΝΩ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟ ΕΩΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΩΜΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΥΘΙΚΟ! Ο ΤΥΠΟΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΚΑΘΑΡΕΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΕΙ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ. ΠΑΝΟ SPOONMAN ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΒΝΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
    T.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aλλαγμενος πολυ,δεν περναει καλα και φαινεται!Παντως η τελευταια ατακα του ειναι ολα τα λεφτα αν και πιστευω πως μαλλον εγινε το αντιθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή