Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Special #2: Louis C.K. - Hilarious

Όπως είχα υποσχεθεί εδώ, ήρθε η ώρα για τη δεύτερη ολόκληρη παράσταση που ανεβαίνει στο blog (μετά το No refunds του Doug Stanhope).
Είμαι σίγουρος ότι όσοι διστάζουν ή βαριούνται να δουν πάνω από 10 λεπτά stand-up, θα έχουν αλλάξει γνώμη μετά το Hilarious, που έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Punchline σαν μία από τις πιο δυνατές παραστάσεις stand-up στην ιστορία. Ειδικά για τον Louis C.K. ισχύει ότι αν δεν δεις ολόκληρα τα special για να "μπεις στον κόσμο του", δεν καταλαβαίνεις γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους κωμικούς της εποχής μας. Με μια πρώτη ματιά κάνει observational comedy και μιλάει για τη βαρετή ζωή ενός χωρισμένου μεσήλικα με δύο παιδιά. Στην πραγματικότητα πάει πολύ πιο βαθιά και "ξεγυμνώνει" την ψυχή του (γι' αυτό ο φίλος μου ο Άλεξ λέει ότι κάνει observational comedy of the soul). Μ' αυτή την έννοια, η οδυνηρή ειλικρίνεια του Louis C.K. τον φέρνει μάλλον στον αντίποδα του πνευματώδους, αλλά επιφανειακού (από άποψη συναισθημάτων) στυλ του Seinfeld και πολύ πιο κοντά στον Carlin ή στον Pryor.
Θα μπορούσα να πω πολύ περισσότερα άλλα
α. δεν έχω όρεξη (γιατί όπως λέει κι ο Louis, ξέρω αρκετά για τη ζωή για να μην έχω καμία αισιοδοξία ή πάλι με τα λόγια του, "αισιόδοξος σημαίνει ηλίθιος") και
β. γιατί θα φλυαρήσω προσπαθώντας να πω απλά: δείτε το οπωσδήποτε!

8 σχόλια:

  1. Απλα υπεροχο,το ειδα το πρωι και θα το δω παλι τωρα πριν πεσω.Σε ευχαριστουμε για την δουλεια σου να σαι καλα φιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΦΥΙΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κάτι σχετικό... δείτε το πρίν διαβάσετε τα σχόλια από κάτω...

    http://www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshh0XW5Q9fDlo1N4unE#disqus_thread

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει ένα πρόβλημα με το βίντεο. Σύντομα θα λυθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή