Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Dane Cook

O Dane Cook έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς· προφανώς εγώ είμαι πιο κοντά στους δεύτερους αφού αν και είναι από τους πιο διάσημους κωμικούς σήμερα, σκόπιμα αυτό το blog δεν είχε ασχοληθεί μαζί του. Ο Cook θεωρείται ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, κωμικός που εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του internet, από την εποχή που το μεγάλο hype ήταν το myspace. Αυτό, σε συνδυασμό με το νεανικό, φασαριόζικο, ανώριμο στυλ του, τον έκαναν πολύ δημοφιλή στη νεολαία, ή καλύτερα στη γενιά του mtv. Οι πιο επιεικείς σχολιαστές βλέπουν στη φήμη του Dane Cook το άνοιγμα σε ένα κοινό, που πριν απ' αυτόν δεν είχε καμία επαφή με το stand-up comedy. Άλλοι όμως, ίσως περισσότεροι, είδαν με καχυποψία την εκτόξευσή του στη διασημότητα και επιπλέον πάτησαν πάνω στη συζήτηση για το αν ο Dane Cook κλέβει αστεία (ειδικά από τον Louis C.K. και τον Joe Rogan). Ανάμεσά τους και πολλοί συνάδελφοί του (o Ron White, ο Nick DiPaolo κ.α.), που τον κατηγορούν ότι δεν είναι αστείος, ότι έχει μείνει στάσιμος και φυσικά ότι είναι υπερεκτιμημένος. Η καλύτερη σχετική ατάκα είναι ότι πρόκειται για "ενήλικη κωμωδία για παιδιά".
Παρ' όλ' αυτά, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι κάποια bits του Dane Cook είναι πραγματικά αστεία. Το πρώτο βίντεο λοιπόν είναι από μία παλιότερη εμφάνισή του στο φεστιβάλ Just for Laughs στο Μόντρεαλ και μπαίνει εδώ γιατί μου θύμισε την ιστορία ενός φίλου που έκανε μαθήματα καράτε μικρός αλλά εξακολουθούσε να τις τρώει από τους μάγκες του σχολείου...

Και επί της ευκαιρίας, ένα ακόμη (αντιπροσωπευτικό του στυλ του) βίντεο με πολλές καλές στιγμές, όπου ο Cook διηγείται το πώς μυήθηκε στο στοματικό έρωτα!

3 σχόλια:

  1. Ε, δεν μπορεί να γίνεις ΤΟΣΟ διάσημος και να μην είσαι λίγο αστείος. Όλοι θα βρούμε μερικά που μας αρέσουν.
    Το κλέψιμο να κόψει ο μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν, είναι και θα είναι άθλιος.
    Και η Τατιάνα είναι διάσημη αλλα΄αυτό δεν την κάνει καλή δημοσιογράφο. Ούτε καν δημοσιογράφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα ήθελα να τονίσω πως το καράτε, όπως έχουμε μάθει από τον κύριο ΜΙγιάγκι εξαρτάται από το πως το χρησιμοποιείς. Αν είσαι καλός και σοφός άνθρωπος δεν το επιδεικνύεις και δεν το χρησιμοποιείς για να κάνεις κακό στος συνανθρώπους σου. Άντε πια με τους μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή