Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Hari Kondabolu: Λίστα ανθρώπων που θα πεθάνουν στην επανάσταση

Όπως θα έχετε καταλάβει ήδη, πολλοί από τους πραγματικά καλούς κωμικούς του παρελθόντος είτε έχουν πεθάνει, είτε δεν κάνουν πια stand up comedy. Από όσους συνεχίζουν ή είναι πιο πρόσφατοι, μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί που ξεχωρίζουν (για μένα), αυτοί που περιμένεις με αγωνία μία τους εμφάνιση για να ακούσεις τι καινούριο έχουν να δώσουν. Στο εβδομαδιαίο special του comedy central, που είναι μία από τις βασικές μου πηγές, έχουν εμφανιστεί δεκάδες κωμικοί, πολλές φορές σχετικά άγνωστοι ή ανερχόμενοι. Σπάνια όμως κάποιος με ενθουσιάζει.
Ο Hari Kondabolu είναι μία από τις λίγες εξαιρέσεις. Πολιτικοποιημένος, αντιρατσιστής, έξυπνος, νεοϋορκέζος με ινδική καταγωγή, με κέρδισε κατευθείαν, παρά το περίεργο στυλ του. Με λίγο ψάξιμο φαίνεται ότι έχει πολύ υλικό άρα και καλές προοπτικές.
Παρ'όλο που η πρωτοτυπία είναι ένα καλό κριτήριο (όπως και η διάρκεια ή η ανανέωση του υλικού), δεν είναι κακό καμιά φορά να αξιοποιείς καλές ιδέες άλλων. Στο video αυτό ο Hari Kondabolu παίρνει μία ιδέα του George Carlin (λίστα ανθρώπων που πρέπει να πεθάνουν) που έχει κυκλοφορήσει σε χιλιάδες παραλλαγές στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου