Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Special #10: George Carlin - Back in town

Καιρός να αρχίσουμε να αναπληρώνουμε το κενό για τους (λίγους) φανατικούς αναγνώστες του blog που διαμαρτύρονται ότι δεν ανεβάζω αρκετά βίντεο με ένα ακόμα special του George Carlin.
Πρόκειται για το "Back in town" του 1996 από το οποίο έχουμε δει μόνο ένα μικρό κομμάτι. Το συγκεκριμένο special είναι από τα καλύτερα του Carlin και έχει μερικά ανεπανάληπτα κομμάτια όπως τον μονόλογο για την έκτρωση (που έχει μεταφράσει ήδη ο falakrosepanastaths εδώ), που συνεχίζει αμφισβητώντας την ιερότητα της ζωής. Επίσης εδώ περιλαμβάνονται μερικά από τα καλύτερα αστεία για κλανιές (που ελαφρύνουν λίγο το κλίμα μετά το σχέδιο του Carlin για τις πολιτείες-φυλακές), καθώς κι ένα καταπληκτικό κομμάτι για τη γλώσσα και για διάφορες εκφράσεις (που αναγκαστικά είναι πολύ δύσκολο στη μετάφραση). Τέλος, το special κλείνει με την περίφημη ρουτίνα για το γιατί ο Carlin δεν ψηφίζει ποτέ και δεν παραπονιέται για τους πολιτικούς (που έχει ανέβει κι εδώ). Με λίγα λόγια, εδώ ο συνδυασμός κοινωνικού σχολιασμού και αστείων μονόλογων που έκανε γνωστό τον George Carlin, βρίσκεται στα καλύτερά του.

Για μία ακόμη φορά για τη μετάφραση συμβουλεύτηκα τους υπότιτλους που έχει ανεβάσει ο Raiden και τον ευχαριστώ πάλι.

4 σχόλια:

  1. Καλά όλα αυτά δε λέω, Ο Κάρλιν ίσως να είναι αυτός που έμπασε πολλούς από μας στο νόημα. Αλλά με το πρόγραμμα που έχουμε νομίζεις πως προλαβαίνουμε να δούμε βίντεο μίας ώρας. Βάλε ένα μικρό ν' αγαλιάσουμε λίγο βρε παιδάκι μου. Να σκάσε το χειλάκι μας κι άλλα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oχι μην βαζεις μικρα.

    -ενας απο τους φανατικους αναγνωστες.

    Τρελανε μας και ανεβαζε ενα καθε μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ki emena mou aresoun ta megala??? Re paidia, akoma gia video milame, etsi? :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή