Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Doug Stanhope - Kids

Μία από τις φιλοδοξίες του blog για το μέλλον είναι να παρακολουθούμε πότε πότε τα νέα από τον κόσμο του stand-up comedy: είτε πρόκειται για νέους κωμικούς, είτε πρόκειται για νέο υλικό γνωστών κωμικών. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το νέο special του Doug Stanhope που προβάλλεται απόψε στις ΗΠΑ. Για καλή μας τύχη, το dvd, που έχει τίτλο Before turning the gun on himself έχει κυκλοφορήσει ήδη στην Αγγλία, και ακολούθησα τη συμβουλή του ίδιου του Doug κατεβάζοντας το.
To special έχει διάφορα ενδιαφέροντα κομμάτια που μπορεί να δούμε στο μέλλον: έναν εξωφρενικό τρόπο με τον οποίο ο Doug θα δικαιολογήσει το ότι χρησιμοποιεί τις λέξεις faggot και nigger· την ισοπεδωτική του άποψη για το θέατρο και τη ζωγραφική· την άποψή του για την οικονομία και το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο υπερπληθυσμός αφού όλοι εξακολουθούν να κάνουν παιδιά· τέλος το τι νόημα έχει πια το stand-up και το πώς οι απόψεις του Doug για την έκτρωση, τον γάμο και τα παιδιά τελικά δεν "άλλαξαν τον κόσμο".
Εδώ θα δούμε ένα χαρακτηριστικό κομμάτι, όπου ασχολείται με το μόνιμο θέμα, τα παιδιά και την εκνευριστική συνήθεια κάποιων γονιών να τα παίρνουν μαζί τους στα πάρτυ...

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλό special. Πιστεύω πως με το No Refunds του 2007 έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά και αυτό θα παραμένει ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει. Από το συγκεκριμένο special, αγαπημένο μου κομμάτι ήταν εκείνο προς το τέλος, όπου μιλά για την πραγματική αξία του stand up comedy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρέπει να ακούσεις το sicko(http://www.youtube.com/watch?v=vHnQRtiTpdo), το comedy album που μου έχει προκαλέσει το περισσότερο γέλιο...ήταν λιγότερο "πολιτικοποιημένο" το show του άλλα μόνο και μόνο η edgy οπτική του είναι επανάσταση, 2-3 κομμάτια βέβαια τα έχει κάνει και στο word of mouth

    ΑπάντησηΔιαγραφή