Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Billy Connolly #1

Λίγοι το έχουν προσέξει αλλά τόσο καιρό που υπάρχει το blog, δεν έχω ασχοληθεί με έναν από τους σημαντικότερους βρετανούς κωμικούς, τον Σκωτσέζο Billy Connolly. Ο Connolly είναι πολυτάλαντος αφού ξεκίνησε σαν μουσικός και τραγουδιστής, συνέχισε σαν κωμικός, ενώ έχει παίξει και σε πολλές ταινίες. Στη λίστα του Channel 4 με τους 100 καλύτερους stand-up κωμικούς (τη βρετανική "απάντηση" στο top-100 του αμερικάνικου Comedy Central) φιγουράρει στην πρώτη θέση. Η ιδιόρρυθμη εμφάνισή του, το συχνά ακραίο χιούμορ του καθώς και το γεγονός ότι μετράει ήδη κοντά στις τέσσερις δεκαετίες στο stand-up, φέρνει στο νου τον Carlin. Ο λόγος που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα κανένα βίντεο από παράστασή του, είναι γιατί η βαριά προφορά του είναι κάπως δύσκολη για κάποιον που δεν έχει πάει ποτέ στη Γλασκώβη! Προς το παρόν, βρήκα ένα κομματάκι που είναι κάπως πιο εύκολο: πρόκειται για μια αστεία ιστορία, που μοιάζει με ανέκδοτο και δείχνει πόσο ωραία και φυσικά χτίζει την ιστορία του ο Connolly και πώς την "ντύνει" με το μοναδικό του στυλ, μέχρι την κορύφωση του punchline....
Πολλοί από τους αναγνώστες του blog έχουν προσφερθεί κατά καιρούς να βοηθήσουν στις μεταφράσεις και μερικοί μάλιστα το έχουν κάνει ήδη. Για όσους επιμένουν και νιώθουν ότι το "έχουν" με τη σκωτσέζικη προφορά, ιδού η πρόκληση! Βρείτε ένα καλό κομμάτι του Billy, ακόμα κι ένα αστείο τρίλεπτο, στείλτε τη μετάφραση για να το ανεβάσω και θα είμαι ευγνώμων!

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κύριε Ανθρωποκουτάλη2:

    Τον κον Billy Connolly τον θυμόμασθε από εκείνη την εκπληκτική ταινία "Ο Άνθρωπος Που Μήνυσε Τον Θεό" κε που πράγματι εις την ταινία αυτή θα μπορούσε να χαρακτηρισθή ο Σκοτσέζος Carlin.

    Πάντα αναρωτιόμουν αν η προφορά του εκη ήταν αληθινή. Τώρα έμαθα,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή