Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Louis C.K. #1

Είναι η τρίτη φορά που μου συμβαίνει (μετά τους Doug Stanhope και Eddie Izzard) να μετανιώνω που δεν είχα ασχοληθεί πιο νωρίς με έναν κωμικό: έπρεπε το Hilarious να ανακηρυχτεί το καλύτερο κωμικό άλμπουμ του 2010 για να δω όλα τα special του Louis C.K. και να καταλάβω για ποιό λόγο γινόταν τόσο ντόρος γύρω από το όνομά του. Και η τύχη τα έφερε έτσι ώστε πέντε μόλις μέρες πριν να κυκλοφορήσει το νέο του special, το οποίο διακινείται με έναν πρωτότυπο τρόπο: το κατεβάζεις έναντι μόλις $5 από το site του. Εσείς βέβαια καλά θα κάνετε να το κατεβάσετε από torrent, όπως κι εγώ, αφού όπως διαβάζουμε εδώ έχει βγάλει ήδη 200.000 δολάρια σε τέσσερις μέρες.
(By the way, η δημοσίευση του παρακάτω βίντεο στο youtube οδήγησε στη διαγραφή του λογαριασμού μου και του blog, μία ακόμα απόδειξη ότι οι πιο άμεσες μέθοδοι marketing - που είχαν λανσάρει κάποτε π.χ. οι radiohead - δεν συνεπάγονται απαραίτητα χαλαρότητα στον έλεγχο του copyright)
Η αλήθεια είναι ότι η δημοφιλία του Louis C.K. εκτοξεύτηκε τα τελευταία 5 χρόνια. Πριν ήταν γνωστός κυρίως για τις συγγραφικές του ικανότητες (μεταξύ άλλων για το Chris Rock Show). Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να φτάσει τα 40 για να βρει την περσόνα του μεσήλικα, χωρισμένου πατέρα που του ταιριάζει τόσο. Η πρώτη επαφή με το υλικό του μπορεί να είναι παραπλανητική: ότι πρόκειται για μια πιο οικεία (σε σχέση με τον Seinfeld) εκδοχή observational comedy. Σύντομα όμως καταλαβαίνεις ότι ο πεσσιμισμός του, το μαύρο χιούμορ και μερικές "άρρωστες" σκέψεις του, τον τοποθετούν σε μία εντελώς διαφορετική κατηγορία. Όλα αυτά θα γίνουν πολύ πιο κατανοητά όταν δούμε εδώ (σύντομα ελπίζω) ολόκληρο το Hilarious.
Προς το παρόν ένα σύντομο και όχι ενδεικτικό απόσπασμα από το νέο του special...

2 σχόλια:

  1. Άλλαξε διεύθυνση το blog και χάθηκα. Χαίρομαι που δεν σταμάτησε αυτή η προσπάθεια...

    Σχετικά με τον Louis C.K. μου είχε κάνει εντύπωση η απουσία του από το blog. Παρά τις περιορισμένες γνώσεις μου, τον θεωρώ, ίσως, τον κορυφαίο stand up κωμικό σήμερα. Σκεφτόμουν να μεταφράσω το Hilarious για να στον προτείνω να τον δεις, αλλά χαίρομαι που με πρόλαβες!

    Για τον Eddie Izzard έχω τις επιφυλάξεις μου (σε ό,τι αφορά τις θέσεις του για την Ε.Ε.), αλλά αυτή είναι μεγάλη συζήτηση.

    Νομίζω πως τα άτομα που συγκεντρώνει αυτό το blog ως επισκέπτες θα μπορούσαν να κάνουν κάποιες ενδιαφέρουσες κοινωνικές (ή άλλου περιεχομένου) συζητήσεις και νομίζω πως ένα forum θα εξυπηρετούσε αρκετά. Ρίχνω απλά μια ιδέα και ελπίζω να βρει συμπαραστάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που το ξαναβρήκες!
    Συμφωνώ για τον Louis C.K. και αν θέλεις να μεταφράσεις ένα κομμάτι από το hilarious, ευπρόσδεκτο! Το έχω κι εγώ στο πρόγραμμα...
    Η ιδέα του φόρουμ είναι πράγματι πολύ καλή αλλά τεχνικά δεν ξέρω κάτι. Σιγά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή