Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Αφιέρωμα: Gay Pride #2

Μπορεί να μην το έχετε προσέξει ή να έχετε αναρωτηθεί αν φταίει κάποιος λανθάνων μισογυνισμός: το blog αυτό δεν έχει "φιλοξενήσει" ακόμα γυναίκες κωμικούς. Ώρα να αρχίσει να καλύπτεται κάπως το κενό.
Τυχαίο ή όχι, μερικές από τις πιο γνωστές stand up comedians είναι λεσβίες. Η πιο αναγνωρίσιμη ανάμεσά τους είναι σίγουρα η Ellen De Generes που έχει κερδίσει δώδεκα ΕΜΜΥ και έχει εξελιχθεί σε τηλεπερσόνα και celebrity. Λιγότερο mainstream και πιο μαχητική με τα δικαιώματα της lgbt κοινότητας είναι η Margaret Cho, που δε διστάζει να τα βάλει και με τους ίδιους τους gay. Όπως στο παρακάτω video που μιμείται τον τρόπο που προσπαθεί ένας gay να κάνει έρωτα με μια γυναίκα (credits στη λ. που πρότεινε το βίντεο).

Τη δεκαετία του '90 μπορεί να ήταν μεγάλο ζήτημα να παραδεχτεί κάποια δημόσια ότι είναι λεσβία. Πλέον είναι πολύ πιο συνηθισμένο και νεώτερες κωμικοί σαν την Erin Foley μπορούν να κάνουν πλάκα μ'αυτό και με τα στερεότυπα για τις λεσβίες...

Κι αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα που διαψεύδουν το επόμενο βίντεο. Αλλά δεν μπορώ να μην το βάλω, γιατί α. είμαι αντιδραστικός β. αποδεικνύει ότι και οι γυναίκες λένε μεγάλες καφρίλες γ. αυτή η Bonnie μου αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου